‘Orgasmes zijn goed voor je lichaam’

Het was al langer bekend dat orgasmes goed voor je zijn. Niet alleen voor je seksleven en relatie, maar ook voor je gezondheid.

Zo houden orgasmes je vrouwelijke lichaamsdelen gezond. ‘De extra stimulatie van een orgasme zorgt ervoor dat je bloed snel door stroomt naar je geslachtsdelen. Dit houdt de intieme delen soepel en fris.’

Wil je optimaal resultaat? Zorg dan dat je een keer per week klaarkomt. Ook als je ongesteld ben, hoeft klaarkomen geen probleem te zijn. Want op dat moment ben je beschermd tegen endometriose, een chronische ziekte in de baarmoeder die kan leiden tot onvruchtbaarheid.

Pijn verlichtend
Diverse onderzoeken suggereren dat een goed orgasme onze pijntolerantie met meer dan de helft kan verdubbelen. Een orgasme werkt als een pijnstiller en niet als een verdoving, wat betekent dat het pijn onderdrukt zonder de gevoelige snaar te raken.

Goed voor je hart
Seks en orgasmes kunnen ook helpen je stress te verminderen. Door een orgasme wordt er meer oxytocine (knuffelhormoon) aangemaakt en dit leidt tot een lagere bloeddruk bij vrouwen en dat is weer goed voor ons hart.

Lekker slapen
Bij een orgasme komt het gelukshormoon endorfine vrij. Naast dat je het een fijn gevoel geeft, heeft het ook een kalmerend effect. Na een heftige vrijpartij is de kans groot dat je heerlijk zult slapen.

In shape
Nog meer goed nieuws over orgasmes. Ze houden je in vorm en helpen je af te vallen. Wanneer je 30 minuten seks hebt, wind je je partner niet alleen op, maar verbrand je ook nog eens calorieën. Volgens sommige schattingen kun je zelfs tot 200 calorieën verbranden tijdens een heftige sekspartij. Dit zou theoretisch betekenen dat je ongeveer drie orgasmes moet hebben. Dat is misschien wat te veel van het goede, maar wie weet lukt het na goed oefenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.