Als je denkt aan vingeren kan dit verschillende betekenissen hebben. In dit geval gaan we graag dieper in op het seksueel vingeren. Het stimuleren van de vagina met behulp van de vinger. Als je jezelf stimuleert met behulp van de vingers, heet dat masturberen. Maar je kunt natuurlijk ook je partner stimuleren met behulp van de vingers. We hebben hieronder een aantal tips en technieken voor je op een rij gezet. 

Iedere vrouw is anders

Of het nou om jezelf gaat of om je partner. Iedere vrouw is anders. Er is dan ook niet een handboek waarin staat hoe je het beste kunt vingeren. Ga daarom op onderzoek uit, door je in te lezen en bij je lichaam of die van je partner.

Door verschillende technieken te gebruiken en uit te proberen kom je erachter welke manier het beste voor jou en/of je partner werkt. Via deze weg kom je er achter wat je gevoelige plekjes zijn en wat het beste werkt. Ga dus op een heerlijke ontdekkingstocht.  

Bouw het op

Als je puur kijkt naar het vingeren, gaat het om de stimulatie van de vagina. Het is niet goed om direct over te gaan tot stimulatie. Werk naar dit heerlijke stimulatie moment toe. Als je met jezelf speelt kan je bijvoorbeeld beginnen met het aan raken op plekken die voor jou opwindend aanvoelen.

Maar ook als jullie met z’n tweeën zijn is het belangrijk om tijd te steken in het voorspel om voor voldoende opwinding te zorgen. Als je eenmaal aan het vingeren bent kan je er voor kiezen het vingeren af te wisselen met aanrakingen. Bouw op naar een hoogtepunt. 

 

Luister naar aanwijzingen

Deze tip geldt voornamelijk voor partners. Het is helemaal niet erg om je te laten leiden door de vrouw die je vingert. Het gaat immers om haar genot. Door haar aanwijzingen op te volgen kun je leren hoe je haar een volgende keer kunt vingeren. Voor singels, luister goed naar je gevoel en je lichaam. 

Stimuleer andere erogene zones

Deze tip is zowel op de single vrouw als een stel van toepassing. Want het stimuleren van de vagina zelf is natuurlijk al lekker. Maar als je het combineert en/of afwisselt met stimulatie van de erogene zones, zal de opwinding nog groter zijn. Erogene zones van de vrouw zijn naast de vagina, borsten en tepels, mond, billen en de binnenkant van de dijen. Zeker die laatste zone is ideaal om te combineren tijdens het vingeren. Je kunt je vingers namelijk via de binnenkant van de dijen naar de vagina bewegen en natuurlijk andersom. Ideaal om het lekker met elkaar af te wisselen.

 

Verschillende vingertechnieken

Nu je de basis weet is het tijd om de verschillende vingertechnieken te bespreken. Want hoe goed je de voorgaande tips ook toepast, zonder goede vingertechnieken kan je het wel vergeten. Hier geldt nog steeds iedere vrouw is anders, het verschilt per vrouw welke vingertechnieken zij lekker vindt. 

Hoeveel vingers?

Over het algemeen gebeurt vingeren met één vinger. Vaak wordt hierbij de middelvinger gebruikt, om dat deze het langste is en je hiermee de meeste bewegingsmogelijkheden hebt. Om het raakoppervlak te vergroten kan je natuurlijk ook meerdere vingers gebruiken tijdens het vingeren. Meestal wordt hierbij eerst de ringvinger als extra vinger gebruikt. Kies je voor stimulatie met drie vingers, kan je het beste de wijsvinger er ook nog bij gebruiken.

Schaamlip stimulatie

Hoeveel vingers je ook gebruikt, het is altijd goed om de schaamlip stimulatie techniek te gebruiken. Hierbij beweeg je over de binnenste en/of buitenste schaamlippen. Dit is een goede manier om de opwinding op te bouwen. Je stimuleert namelijk wel de vagina, maar nog niet de meest voorkomende stimulatie plekken.

G-Spot of Clitoris

De meest voorkomende stimulatie plekken zijn namelijk de clitoris en de g-spot. Het is belangrijk om erachter te komen welke plek de voorkeur heeft.

Het is namelijk niet altijd zo dat g-spot stimulatie leidt tot een orgasme. Bij clitorisstimulatie is dit dan weer wel het geval. Je kan er ook voor kiezen om het stimuleren van de clitoris en de g-spot af te wisselen. Eventueel gecombineerd met het stimuleren van de schaamlippen

Dubbele stimulatie

Je hoeft natuurlijk niet altijd af te wisselen zoals we bij de vorige techniek hebben besproken. Je kunt er ook voor kiezen om te vingeren met dubbele stimulatie. Bij de dubbele stimulatie met één hand is het namelijk zo dat je met een vinger de g-spot stimuleert en met de andere de clitoris.

Je kan natuurlijk helemaal voor jezelf bepalen op welke manier je deze dubbele vingerstimulatie uitvoert. Maar ons advies is dat je hierbij de middelvinger gebruik voor stimulatie van de g-spot en de duim voor stimulatie van de clitoris. 

Anaal vingeren

Tot nu toe hebben we bij het vingeren vooral over de vrouw en de vagina gehad. Maar je kunt natuurlijk ook anaal vingeren. Dit is, zeker bij de man, ook een goede manier om gestimuleerd te worden. In de anus zit bij de man namelijk de prostaat, ook wel de p-spot genoemd. Deze p-spot is voor mannen, wat voor vrouwen de g-spot is. Maar ook voor vrouwen kan anaal vingeren een opwindend effect hebben. Ondanks dat je in eerste instantie bij vingeren niet aan de anus denkt, is het zeker de moeite waard.

Vingeren tijdens het beffen

Vingeren is het stimuleren van de vagina met de vingers. Dit betekend niet dat je het hier bij moet houden. Je kunt namelijk uitstekend orale bevrediging combineren met vingeren. Het meest voorkomende voorbeeld is dat de clitoris oraal wordt bevredigd en de g-spot tegelijkertijd met de vingers gestimuleerd wordt. Omdat de clitoris hoger zit dan de ingang van de vagina, is dit uitstekend te combineren. 

Combineer met sextoys

Je kunt het vingeren niet alleen combineren met orale bevrediging. Je kunt er ook een sextoy bij pakken om de stimulatie van de vagina nog lekkerder te maken. Met sextoys vergroot je namelijk de stimulatie mogelijkheden. Zo zijn er speciale vingersleeves die je vinger voorzien van ribbels en/of noppen. Maar je kunt ook als je bijvoorbeeld de g-spot stimuleert met de vinger(s), de clitoris stimuleren met een zogenaamde luchtdrukvibrator. Maar andersom is het natuurlijk ook mogelijk; De clitoris stimuleer je met je vingers en de g-spot met een speciaal daarvoor ontworpen vibrator. Genoeg mogelijkheden dus om te vingeren met sextoys. De toys zijn een verrijking voor je seksleven. 

Vooral niet doen

Na deze tips wat je vooral wel moet doen als je gaat vingeren, is het wellicht ook handig om even te benoemen wat je vooral niet moet doen als je gaat vingeren.

Zorg niet voor lange nagels. Lange nagels kunnen met een verkeerde beweging nog wel eens pijnlijk uit de hoek komen. Een scherpe nagel in de vagina maakt de stimulatie er niet bepaald lekkerder op. Kortom, zorg voor geknipte nagels!

Wees niet ongeduldig. Het kan bij vingeren even duren tot jij of je partner tot een orgasme komt. Neem lekker de tijd. Het vingeren en stimuleren van de vagina is namelijk een heerlijke ervaring. Waarom zou je die dan zo snel mogelijk voorbij willen laten gaan? Sterker nog, hoe langer je de tijd neemt. Hoe intenser het orgasme.

Alleen inwendige stimulatie. De meeste vrouwen komen tot een orgasme door clitoris stimulatie. Probeer je zeker niet alleen te focussen op inwendige stimulatie (de g-spot). Wissel de stimulatie lekker af.

Te droog. Niks is zo vervelend om bevrediging te worden terwijl je vagina te droog is. Gebruik hiervoor glijmiddel. Heb je dit niet bij de hand gebruik een beetje van je eigen speeksel of die van je partner, hierdoor glijden je vinger makkelijker naar binnen en geniet je des te meer! 

Lees ook: Glijmiddel & Tips