Ben jij best tevreden over je seksleven of mag het toch wat pittiger? Niet iedereen durft zich schaamteloos naakt voor zijn partner te gooien. Deze keer geen 50 tinten grijs, maar wel 10 concrete tips die zorgen voor vuur tussen jou en je partner.

 

1: Bedrijf de liefde met aandacht

Het sluipt er gemakkelijk in: routinematige en doelgerichte vrijpartijen waarbij je gedachten mijlenver weg zijn. Of alleen bij jezelf. Maar in ieder geval niet bij de ander. En zonder de volle aandacht voor elkaar en voor het bedrijven van de liefde verliest seks aan passie, bezieling en intimiteit.

2: Geen zin? Maak zin!

Zin en lust ontstaan nooit spontaan. Er is altijd een seksuele prikkeling (gedachte, fantasie, boek, film, beeld etc.) nodig om zin in seks te krijgen.Wachten tot je opeens zin in seks krijgt, heeft dus geen zin. Natuurlijk willen we niet zeggen dat het een goed idee is om tegen uw zin te vrijen. Maar wel dat u zin kunt máken door u open te stellen voor seksuele prikkelingen.

Lees ook: Tips om je libido te verhogen!

3: Praat met elkaar

Natuurlijk is het een open deur maar daarom niet minder belangrijk. Als je samen kookt overleg je ook, dus waarom niet als je samen vrijt? Dus haal diep adem en ga die uitdaging aan! Praat over je verlangens en fantasieën en vraag naar die van je partner.

4: Gebruik je fantasie

Opwinding en verlangen beginnen in het hoofd. Door een erotische gedachte of fantasie wordt het seksuele systeem geactiveerd en word je opgewonden. Als je wat langer een relatie hebt, zijn er meer seksuele prikkels nodig om opgewonden te raken.

Studie toonde al eerder aan dat 73,5 procent van de vrouwen na het lezen van een erotisch getint boek een seksueel verlangen voelde.

5: Weg met die irritaties

Ergernissen en irritaties in een relatie hebben direct invloed op het seksleven. Want als je nog in je hoofd zit met het idee dat hij/zij alwéér niet de vaatwasser heeft uitgeruimd, heb je waarschijnlijk geen zin in een vrijpartij. Ruim deze uit de weg!

6: Weg met de sleur; vernieuwing!

Routine is dodelijk voor verlangen, lust en passie. Zorg ervoor dat je niet in dezelfde patronen blijft vervallen. Elke dag het zelfde eten, hoe lekker ook, gaat op den duur ook tegen staan. Vrij eens op een andere plek (in huis) of probeer eens een ander standje. Of koop eens een speeltje..

7: Zorg voor ontspanning

Stress is slecht voor je seksleven. Als iemand lange tijd onder stress gebukt gaat, veroorzaakt dit een verhoogde endorfinespiegel in het lichaam.

Dit heeft een bewezen negatieve invloed op ‘de zin in seks’. Ontspanning daarentegen heeft het omgekeerde effect. Door ontspanning daalt de hartslag en komt seksuele opwinding op gang. Daarom hebben de meeste stellen meer zin in seks tijdens hun vakantie.

8: Voel je aantrekkelijk

Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin iemand zichzelf aantrekkelijk vindt, direct verband houdt met de mate waarin hij/zij kan genieten van seks. Tuurlijk, het lichaam verandert als je ouder wordt, maar dat zegt helemaal niks over de begerenswaardigheid. Wees niet te kritisch voor jezelf en wees blij met je lichaam in elke fase van je leven.

Blijf aandacht besteden aan uw uiterlijk. Dus dames; scheer je benen ook als het geen rokjes-weer is, slaap niet in een verwassen t-shirt en draag gewoon die sexy lingerie en nachtkleding. Je partner zal het waarderen, maar je zal je zelf ook aantrekkelijker voelen.

9: Breng de romantiek terug

De kunst van het verleiden zit vaak in kleine gebaren; een flesje mooie wijn opentrekken bij het koken, kaarsen aansteken tijdens het eten, het geven van een lief compliment en het opdoen van een lekker geurtje. In een langere relatie schieten deze verleidingskunsten er vaak bij in. Zonde natuurlijk. En voor de vrouwen met een niet-zo-romantische-man/vrouw: vertel dat je daar behoefte aan hebt. Veel mensen snappen subtiele hints namelijk niet.

10: Zet zelf de eerste stap

Veel mensen zijn geneigd om naar de ander te wijzen als de seks niet meer is zoals in het begin van hun relatie. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ze zelf misschien ook niet meer zo romantisch, liefdevol of verleidelijk zijn als aan het begin van hun relatie. Dus hop hop, aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.